Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Za biskvit su potrebna dva okrugla kalupa za pečenje, ili možete peći jedan po jedan, ili ispeći jedan deblji pa ga prerezati.
Uglavnom, kalupe svakako namažite maslacem i pobrašnite. U velikoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno i sol te stavite sa strane.
U lončiću otopite maslac za biskvit na srednjoj vatri, a u drugom lončiću ugrijte jednu čašu vodu i u nju ubacite kavu.
Kada se maslac otopi dodajte kavu i pustite da kipi kratko vrijeme te zatim ostavite da odstoji minutu ili dvije. U drugoj zdjeli dobro pomiješajte jaja, prašak za pecivo i vaniliju, a zatim po malo ulijevate otopljeni maslac. Pazite da ne bude vruć i dodajte ga po malo da njegova toplina ne bi utjecala na sirova jaja.
Ova smjesa doovoljna je za dva biskvita.
Biskvit se treba peći oko 20 minuta na 180 °C.
Kad pripremate kremu uzmite maslac (neka stoji na sobnoj temperaturi prije) i dobro ga izmiksajte sa šećerom. Tada dodajte kavu i sol pa na kraju vrhnje za šlag.
Kremom premažite prvi biskvit, ali dio ostavite za ukrašavanje. Preko nje stavite drugi i ukrasite ostatkom kreme.
Biskvit se treba peći oko 20 minuta na 180 °C.
Kad pripremate kremu uzmite maslac (neka stoji na sobnoj temperaturi prije) i dobro ga izmiksajte sa šećerom. Tada dodajte kavu i sol pa na kraju vrhnje za šlag.
Kremom premažite prvi biskvit, ali dio ostavite za ukrašavanje. Preko nje stavite drugi i ukrasite ostatkom kreme.
http://kulinarskikutak.info/
Nema komentara:
Objavi komentar