Sastojci:
Za kore:
Za fil I:
Za fil II:
Ostali sastojci:
Priprema:
Kora:
– Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 6 kašika šećera uz neprestano mućenje.
– Potom u šam dodati 2 kašike brašna, 6 kašika mlevenih lešnika i 1/2 praška za pecivo pa polako promešati varjačom.
– Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil I:
– Sjediniti šećer i žumanca te umutiti na pari.
– U ohlađenu smesu dodati penasto umućeni margarin, seckane pečene lešnike i rendanu čokoladu pa polako promešati.
Fil II:
– U odgovarajuću šerpu sipati šećer, a potom ga zagrevati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne karamelizuje.
– Posebno umutiti mleko i gustin pa preliti preko karamela i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
– U ohlađen krem dodati penasto umućeni margarin i izmiksati.
Finalni postupak:
– Tortu filovati na sledeći način: kora, 1/2 fila II, kora, fil I, kora, 1/2 fila II.
– Slatku pavlaku otopiti sa čokoladom. Ostaviti da se potpuno ohladi te umutiti u čvrst krem. Dobijenim kremom premazati tortu i dekorisati po želji.
http://kulinarskikutak.info
Nema komentara:
Objavi komentar