Sastojci:
Za koru:
Za fil:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kora:
– Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer neprekidno muteći mikserom dok se ne rastopi.
– Postepeno dodavati jedno po jedno žumace muteći mikserom.
– Na kraju dodati brašno, prezle i mlevene orahe, a zatim polako promešati varjačom.
– Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 min.
Fil:
– Sjediniti žumanca sa šećerom, pa umutiti na pari.
– Penasto umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenim kremom od žumanaca.
– Dodati mlevene orahe i keks, te polako promešati varjačom.
– Kajsije ocediti od soka i iseći na kockice, pa potom sjediniti sa filom.
Finalni postupak:
– Koru vratiti u kalup za tortu i premazati je pripremljenim filom.
– Šlag umutiti sa mlekom, pa ga premazati preko fila. Ostaviti u frižider da se stegne.
– Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati umućenim šlagom. Dekorisati kriškama kajsija.
http://kulinarskikutak.info
Nema komentara:
Objavi komentar