srijeda, 26. rujna 2018.

LEDENA ČOKOLADNA TORTA



Sastojci:100 g čokolade za kuhanje,150 g tamne čokolade sa 70 % kakaa,100 g zdrobljene čokolade za kuhanje,600 ml slatkog vrhnja,20 g šećera u prahu,4 kašike soka od naranče,1 žličice naribane kore (neprskane!) narandžeZa glazuru:150 g čokolade za kuhanje,90 g maslacaPriprema:Slatko vrhnje umutite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok od naranče i narančinu koru. Otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje i 150 g tamne čokolade i dodajte u smjesu.Dobro umutite mikserom pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.Ohlađeni kolač okrenite, pa ga prelijte čokoladnom glazuom koju ste pripremili tako što ste u otopljenu čokoladu umiješali maslac.Tortu dodatno možete ukrasiti po želji.r

Nema komentara:

Objavi komentar