subota, 18. veljače 2017.

Skidanje masnih naslaga na trbuhu...


Ravan trbuh koji se čini mnogima nedostižna kategorija nije samo estetskipokazatelj ljepote, nego i zdravlja. Često preko zime ne brinemo o izgledu tijela, no kako se ljeto počne približavati počinju nam se paliti senzori i počnemo brinuti što ćemo vidjeti u ogledalu. Naravno, nikad nije kasno brinuti o tijelu, a u nastavku ćete vidjeti nekoliko savjeta za uspješno topljenje masnih naslaga s trbuha.
U danu postoji magični sat u kojem je dobro jesti namirnice bogate proteinima. To je između 15 i 16 sati, tvrde nutricionisti. obrok pojeden u to vrijeme će vam ubrzati metabolizam i balansirati razinu šećera u krvi. Ako je inzulin pod kontrolom, potaknut će se topljenje masnog tkiva na području trbuha gdje ga je najviše.
Osim uravnotežene prehrane, masne naslage s trbuha će se topiti uz redovitu tjelovježbu. Trčanje, plivanje, bicikliranje, joga, teretana, pilates, sve će vam to biti dobri saveznici u borbi protiv masnih naslaga.
Da bi istopili masne naslage, morate ubrzati metabolizam, a to ćete postići ako u organizam unosite hranu bogatu vlaknima. Vlakna vas dugo čine sitima i pomažu kod gubitka kilograma. Stoga, jedite hranu poput mahunarki, žitarica, repu, povrće, neglaziranu rižu, proizvode od cjelovitog zrna, suho voće i povrće i lan.
Od namirnica koje ubrzavaju metabolizma, svakako je zeleni čaj i kajenska papričica. Ove vam namirnice ubrzavaju metabolizam tako da koriste energiju iz masnih naslaga. Istraživanja su pokazala da osobe koje vježbaju i piju četiri šalice zelenog čaja dnevno, 8 puta brže gube masne naslage od onih koji ne konzumiraju čaj.
Brinite o pravilnom omjeru masti, ugljikohidrata i proteina koje unosite svakodnevno u organizam. Hrana bi trebala imati mononezasićene masne kiseline i kompleksne ugljikohidrate. Kako bi skinuli trbuh jedite smeđu rižu, kvinoju, zob i kamut, a mononezasićene masne kiseline ćete naći u maslinovom ulju, mliječnimproizvodima, orašastim plodovima i avokadu.
Alkohol smanjuje sposobnost organizma za topljenje masnih naslaga za čak 40 posto, stoga ga konzumirajte minimalno. Alkohol u sebi ima mnogo dodanih šećera i ugljikohidrata koji usporavaju metabolizam.
Da biste pomogli tijelu u rješavanju masnih naslaga morate tijelu priuštiti dovoljno sna. Svaki dan biste trebali odlaziti u krevet i buditi se otprilike u isto vrijeme. Tijelu je potrebno barem 6 sati sna, pa pokušajte mu to priuštiti.

www.najukusnije.com

Nema komentara:

Objavi komentar