utorak, 14. veljače 2017.

NAJBOLJI MUD CAKE! NEŠTO ŠTO SE PAMTI DUGOOO, DUGOO



SASTOJCI
300gr čokolade za kuhanje
250gr maslaca ili margarina
1 vanili šećer
100gr šećera
5 jaja
50gr praška za puding od čokolade
ZA GLAZURU
100gr čokolade za kuhanje
1dcl slatkog vrhnja
PRIPREMA
1.
Maslac ili margarin, šećer, vanili šećer i čokoladu otopite na laganoj vatri. Miješajte žicom da vam se smjesa ujednači i dok vam se svi sastojci ne otope.
Ostavite da vam se prohladi 15 minuta. Za to vrijeme lagano pjenjačom izmješajte jaja. Dodajte im prašak za puding i mješajte dok vam se smjesa ne izjednaći i nestanu grudice. U mlaku smjesu od čokolade dodajte smjesu od jaja i pudinga, pa sve skupa izmješajte dok vam se svi sastojci ne ujednače.
2.
Dno kalupa promjera 22 obložite papirom za pečenje, stranice malo namažite maslacem, pa i njih obložite papirom.. Ulijte smjesu u kalup i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160°C nekih 55 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov. Ostavite u kalupu da vam se ohladi.
3.
Dok vam se kolač hladi pripremite čokoladnu glazuru. Slatko vrhnje zagrijte. Pazite da vam ne zakipi. Prelijte preko izlomljene čokolade i lagano miješajte da vam se čokolada otopi i sve fino poveže. Toplu glazuru prelijte preko hladnog kolača.
4.
Ovaj mud cake čak i nemorate u potpunosti ohladiti. Možete ga toplog izvaditi iz kalupa, preliti čokoladnom glazurom i poslužiti uz sladoled od vanilije. Uživajte!
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar