nedjelja, 19. veljače 2017.

MRVIČASTI KOLAČ SA JAGODAMA !!! Mmmmm




95 g brašna
50 g smeđeg šećera
50 g belog šećera
1 kašičica cimeta
90 g putera
Za biskvit
1 jaje
60 g putera, otopljenog i ohlađenog
120 ml mleka
3 kašičice vanila ekstrakta
190g brašna
135 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
Malo soli
8-10 svežih jagoda isečenih na ploške
250 g krem sira
50 g šećera
Za glazuru od vanile
90 g šećera u prahu
2 kašike mleka ili slatke pavlake
½ kašičice vanila ekstrakta
kolač3
Uključite rernu da se greje na 175C, a kalup za torte ili četvrtastu tepsiju namastite i obložite masnim papirom pa ostavite sa strane.
Prvo napravite mrvice za posipanje i to tako da sve suve sastojke pomešate u većoj posudi, dodate na kockice iseckan puter i utrljate ga rukama ili u blenderu tako da dobijete sitne mrvice. Mrvice spremite u frižider do upotrebe.
Za biskvit u posudi mikserom mutite jaje i otopljen puter, dodajte mleko i dve kašike vanila ekstrakta pa mutite dok se sve ne sjedini. U posebnoj posudi izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so zatim ih lagano sipajte u mokre sastojke pa sve mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Testo sipajte u pripremljen kalup.
kolač
U posebnoj posudi mikserom mutite krem sir sa ¼ šolje šećera i prostalom kašičicom vanila ekstrakta. Dobijenu kremu premažite preko testa u tepsiji, a preko poslažite naseckane jagode i sve pospite pripremljenim mrvicama. Stavite kolač u zagrejanu rernu da se peče 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 15 minuta pre nego ga prelijete glazurom.
Za glazuru jednostavno promešajte sve sastojke da dobijete lepu, tečnu glazuru pa prelijte preko kolača. Ovaj kolač na sobnoj temperaturi možete čuvati i do četiri dana.
Izvor: lifepressmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar