Na ovaj način spremljene vekne hleba dugo ostaju sveže i mekane kao sundjer.
Sastojci;
2.5 dcl hladne vode
50 gr brasna
1 jaje
2.5 dcl vode
Sastojci;
2.5 dcl hladne vode
50 gr brasna
1 jaje
2.5 dcl vode
1 kasika suvog kvasca
1 kašičica šećera
60 gr kisele pavlake
1/2 dcl ulja
1 kašičica soli
800 gr brasna
1 kašičica šećera
60 gr kisele pavlake
1/2 dcl ulja
1 kašičica soli
800 gr brasna
Priprema:
U 2.5 dcl hladne vode dodati 50 gr brasna, dobro izmesati, kuvati da se zgusne i ostaviti da se ohladi.
U 2,5 dcl male vode dodati 1 kašiku suvog kvasca, 1 kašičicu šećera, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, 60 gr kisele pavlake, 1 kašičicu soli,1/2 dcl ulja, ohladjeno skuvano brašno sa vodom i 800 gr brašna.
U 2.5 dcl hladne vode dodati 50 gr brasna, dobro izmesati, kuvati da se zgusne i ostaviti da se ohladi.
U 2,5 dcl male vode dodati 1 kašiku suvog kvasca, 1 kašičicu šećera, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, 60 gr kisele pavlake, 1 kašičicu soli,1/2 dcl ulja, ohladjeno skuvano brašno sa vodom i 800 gr brašna.
Zamesiti testo izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje, izraditi i podeliti na 4 dela. Svaki deo razvaljati u elipsast krug i urolati, staviti u kalup prethodno obložen papirom.
Premazati vekne sa 1 kažikom vode, po vrhu malo narezati, posuti susamom i ostaviti da stanu 25-20 minuta i peći na 180 stepeni 30 minuta.
Testo kad nadodje, izraditi i podeliti na 4 dela. Svaki deo razvaljati u elipsast krug i urolati, staviti u kalup prethodno obložen papirom.
Premazati vekne sa 1 kažikom vode, po vrhu malo narezati, posuti susamom i ostaviti da stanu 25-20 minuta i peći na 180 stepeni 30 minuta.
http://www.kuhunjica.info/
Nema komentara:
Objavi komentar