subota, 28. siječnja 2017.

Lješnjak – kokos kolač



Recept sam pronašla zapisan na papiru,zabačen među masom sličnih papirića s receptima. Oduševio me okusom. Mislila sam da će zbog veće količine kakaa biskvit biti gorak. Nisam htjela smanjiti količinu kakaa i dobila sam gotovo potpuno crn biskvit odličnog okusa.
Sastojci
BISKVIT:
90 g kakaa
300 ml vruće vode
4 jaja
170 g šećera
170 g lješnjaka (badema)
2 žlice glatkog brašna Podravka + 1/2 praška za pecivo
KREMA:
700 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
100 g šećera
120 g kokosa
70 g maslaca ili margarina
I JOŠ:
250 ml 250 ml slatkog vrhnja Dolcela
Priprema
1.
Kakao otopiti u vrućoj vodi i kratko prokuhati. Ohladiti. Hlađenjem će se malo zgusnuti.
Jaja mikserom umutiti sa šećerom, dodati brašno promiješano s praškom za pecivo. Usipati ohlađeni kakao i mljevene lješnjake.
Uliti u pomastit i pobrašnjen lim vel. 20 x 32 cm. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 – 40 minuta. Isprobati sa čačkalicom jeli pečeno.
2.
Skuhati kremu: razmutiti puding i šećer s malo mlijeka. Dodati i kokos.
Preostalo mlijeko kuhati do vrenja i uliti masu pudinga i kokosa.. Kada zavri kuhati još oko 1 – 2 minute.
U vruće staviti narezani margarin i miješati dok se ne otopi.
Kremu hladiti 10 – 15 minuta, povremeno promiješati.
Premazati preko ohlađenog biskvita.
3.
Kolač ostaviti 1 – 2 sata u hladnjaku da se dobro ohladi.
Izraditi slatko vrhnje u šlag i premazati preko kreme.
4.
Umjesto lješnjaka mogu se dodati mljeveni bademi.

http://www.kuhunjica.info/

Nema komentara:

Objavi komentar