Sastojci:
1 paket kora
8 jaja
8 kašika šećera
200 gr čokolade
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
150 gr šlaga
200 ml kisele vode
Glazura:
150 gr čokolade
5 kašika ulja
3 kašike mleka
Priprema:
Ulupati penasto jaja sa šećerom pa staviti na paru i kuvati 15 minuta.
Dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre da se hladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu da bude penasto pa dodati ohladjena žumanca i čokoladu i sve izmutiti.
Ne mutiti predugo jer margarin pri dugom mućenju hoće da razvodnji fil.
Ako vam se desi da je fil redji slobodno možete dodati malo mlevenog keksa, promešati i ostaviti 10 minuta da odstoji.
Keks neće ništa pokvariti a fil vam neće curiti.
Fil može da bude redak ako se žumanca kratko kuvaju, a ako vam se ušećeri onda je predugo kuvan.
Ulupati zatim šlag sa kiselom vodom.
Na tri kore naneti fil.
Odvojite tri, najlepšu ostavite za odgore.
Nanesete na sve tri fil, tako će svu da biti podjednako.
Pa preko šlag.
Na tacnu stavite malo šlaga, vrlo malo i razvučete ga.
Onako pufnicu na sredinu i stavite preko prvu koru.
Ovako će vam se kora zalepiti za tacnu, inače se pomešara ceo kolač jer su te kore suve.
Poslažete sve tri kore jednu na drugu, poklopite četvrtom i malo pritisnete rukom, da sve lepo jedno na drugo “legne”.
Otopiti čokoladu sa uljem na pari, pa na kraju umešati mleko.
Izliti glazuru na kolač, zaravniti pa kolač pridržavati sa obe ruke i drmati levo desno i gore dole, tako će se glazura sama poravnati.
Ostaviti kolač obavezno preko noći pa sutradan seći i služiti.
Prijatno.
(trendistyle.info)
1 paket kora
8 jaja
8 kašika šećera
200 gr čokolade
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
150 gr šlaga
200 ml kisele vode
Glazura:
150 gr čokolade
5 kašika ulja
3 kašike mleka
Priprema:
Ulupati penasto jaja sa šećerom pa staviti na paru i kuvati 15 minuta.
Dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre da se hladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu da bude penasto pa dodati ohladjena žumanca i čokoladu i sve izmutiti.
Ne mutiti predugo jer margarin pri dugom mućenju hoće da razvodnji fil.
Ako vam se desi da je fil redji slobodno možete dodati malo mlevenog keksa, promešati i ostaviti 10 minuta da odstoji.
Keks neće ništa pokvariti a fil vam neće curiti.
Fil može da bude redak ako se žumanca kratko kuvaju, a ako vam se ušećeri onda je predugo kuvan.
Ulupati zatim šlag sa kiselom vodom.
Na tri kore naneti fil.
Odvojite tri, najlepšu ostavite za odgore.
Nanesete na sve tri fil, tako će svu da biti podjednako.
Pa preko šlag.
Na tacnu stavite malo šlaga, vrlo malo i razvučete ga.
Onako pufnicu na sredinu i stavite preko prvu koru.
Ovako će vam se kora zalepiti za tacnu, inače se pomešara ceo kolač jer su te kore suve.
Poslažete sve tri kore jednu na drugu, poklopite četvrtom i malo pritisnete rukom, da sve lepo jedno na drugo “legne”.
Otopiti čokoladu sa uljem na pari, pa na kraju umešati mleko.
Izliti glazuru na kolač, zaravniti pa kolač pridržavati sa obe ruke i drmati levo desno i gore dole, tako će se glazura sama poravnati.
Ostaviti kolač obavezno preko noći pa sutradan seći i služiti.
Prijatno.
(trendistyle.info)
Nema komentara:
Objavi komentar