SASTOJCI
kore
2 jaja
2 dcl. mlijeka
1 dcl. ulja
100 gr. šećera
200 gr. brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakao
fil
1 l. mlijeka
1 šolja šećera
7 kašika griza
200 gr. kokosa
ako hoćete, možete dodati malo bijele čokolade, oko 30, 40 grama
PRIPREMA
Skuhati griz u mlijeku tako što stavimo mlijeko da prokuha, zatim dodamo griz i šećer. Kuhati na laganoj vatri oko deset minuta, dodati kokos i ostaviti da se prohladi. Fil može skroz da se ohladi a može dalje da se upotrebi i mlak.
Gore možete staviti čokoladnu glazuru ili posuti kokosom. Može se i ostaviti kako je pečen jer je kora lijepa i glatka.
http://www.kuhunjica.info/
kore
2 jaja
2 dcl. mlijeka
1 dcl. ulja
100 gr. šećera
200 gr. brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakao
fil
1 l. mlijeka
1 šolja šećera
7 kašika griza
200 gr. kokosa
ako hoćete, možete dodati malo bijele čokolade, oko 30, 40 grama
PRIPREMA
Skuhati griz u mlijeku tako što stavimo mlijeko da prokuha, zatim dodamo griz i šećer. Kuhati na laganoj vatri oko deset minuta, dodati kokos i ostaviti da se prohladi. Fil može skroz da se ohladi a može dalje da se upotrebi i mlak.
Sve sastojke za kore stavimo u sud za mućenje i umutimo ručno ili mikserom.
Tepsiju dimenzija otprilike 25×34 cm. nauljimo i pospemo brašnom, izlijemo pola smjese za kore i zapečemo na 170 stepeni oko 10 minuta ili dok ne vidite da se uhvatila korica, zavisi od rerne, možda je potrebno malo manje ili više vremena.
Po kori rasporediti fil, preliti ostatkom kakao smjese i vratiti u rernu. Peći još oko 15 – 20 minuta da se ispeče i gornja kora.
Ovaj kolač je neophodno peći na umjerenoj temperaturi, nemojte pojačavati rernu.Tepsiju dimenzija otprilike 25×34 cm. nauljimo i pospemo brašnom, izlijemo pola smjese za kore i zapečemo na 170 stepeni oko 10 minuta ili dok ne vidite da se uhvatila korica, zavisi od rerne, možda je potrebno malo manje ili više vremena.
Po kori rasporediti fil, preliti ostatkom kakao smjese i vratiti u rernu. Peći još oko 15 – 20 minuta da se ispeče i gornja kora.
Gore možete staviti čokoladnu glazuru ili posuti kokosom. Može se i ostaviti kako je pečen jer je kora lijepa i glatka.
http://www.kuhunjica.info/
Nema komentara:
Objavi komentar