Sastojci za biskvit
2 jaja
1 šalica šećera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
1 šalica kakaa
1 pecilni prašak
1 šalica mlijeka
3/4 šalice ulja
malo sode bikarbone
2 žličice arome vanilije (ili vanili šećer)
rum – 2,3 žlice
sok od jedne naranče…naribana korica naranče
Krema od jogurta
1 l voćnog jogurta
250 ml (ili 500 ml – proizvoljno) slatkog vrhnja
10 dag štaub šećera (šećer u prahu)
2 vrečice želatine u prahu
…voće…
…kupovni preljev za torte …
Priprema
..u jednu posudu izmiješajte sve suhe sastojke…a u drugu sve vlažne sastojke…
…u posudu sa suhim sastojcima napravite rupu u koju polagano dolijevate mokre sastojke, polagano miješajte električnom miješalicom…
…izlijete u veći kalup za tortu ili manji protvan za kolače…pecite cca 40 min na 180°…
…izmiksajte slatko vrhnje u šlag (po želji dodajte štaub šećer, ako želite slatko)…polagano dodajte u u voćni jogurt (u ovom slučaju je bio voćni jogurt od vanilije i jagoda)…te želatinu koju ste pripremili prema upustvima na vrečici…
…tu kremu izlijte na ohlađeni biskvit…
…stavite u frižider na nekoliko sati da se stisne..najbolje preko noći…(ja stavim prvo u zamrzivač na sat vremena, zatim u frižider)…
…narežite voće po želji…u ovom mom slučaju su to bili ribizli…stavite ribizle na stisnut ohlađeni kolač i prelijte preljevom za torte (kupovni preljev za torte, crveni)… vratiti još malo u frižider da se stisne…
… ja sam taj kolač posluživala na tanjurima na koje sam stavila posteljicu od jagoda…
…jagode sam narezala na komadiće…posula ih šećerom, stavila malo ruma, vanilije, limunove korice i sok od limuna…kuhala dok nije postalo gusto (kao da radite đem)…kad se ohladilo, stavila na tanjur i na to stavila kolač…
…u slast!…
Izvor: makeupfitness.info
2 jaja
1 šalica šećera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
1 šalica kakaa
1 pecilni prašak
1 šalica mlijeka
3/4 šalice ulja
malo sode bikarbone
2 žličice arome vanilije (ili vanili šećer)
rum – 2,3 žlice
sok od jedne naranče…naribana korica naranče
Krema od jogurta
1 l voćnog jogurta
250 ml (ili 500 ml – proizvoljno) slatkog vrhnja
10 dag štaub šećera (šećer u prahu)
2 vrečice želatine u prahu
…voće…
…kupovni preljev za torte …
Priprema
..u jednu posudu izmiješajte sve suhe sastojke…a u drugu sve vlažne sastojke…
…u posudu sa suhim sastojcima napravite rupu u koju polagano dolijevate mokre sastojke, polagano miješajte električnom miješalicom…
…izlijete u veći kalup za tortu ili manji protvan za kolače…pecite cca 40 min na 180°…
…izmiksajte slatko vrhnje u šlag (po želji dodajte štaub šećer, ako želite slatko)…polagano dodajte u u voćni jogurt (u ovom slučaju je bio voćni jogurt od vanilije i jagoda)…te želatinu koju ste pripremili prema upustvima na vrečici…
…tu kremu izlijte na ohlađeni biskvit…
…stavite u frižider na nekoliko sati da se stisne..najbolje preko noći…(ja stavim prvo u zamrzivač na sat vremena, zatim u frižider)…
…narežite voće po želji…u ovom mom slučaju su to bili ribizli…stavite ribizle na stisnut ohlađeni kolač i prelijte preljevom za torte (kupovni preljev za torte, crveni)… vratiti još malo u frižider da se stisne…
… ja sam taj kolač posluživala na tanjurima na koje sam stavila posteljicu od jagoda…
…jagode sam narezala na komadiće…posula ih šećerom, stavila malo ruma, vanilije, limunove korice i sok od limuna…kuhala dok nije postalo gusto (kao da radite đem)…kad se ohladilo, stavila na tanjur i na to stavila kolač…
…u slast!…
Izvor: makeupfitness.info
Nema komentara:
Objavi komentar