Sastojci 4 osobe
Tijesto
50 dag brašna
prstohvat soli
1dl mlakog mlijeka
1 jaje
2 žumanca
1 limun (naribana korica)
5 dag šećera
1 dl mlake vode
20 gr kvasca (pola kockice)
Ostalo
5-10 dag maslaca ili margarina za premazivanje i pleh
šećer u prahu za posipanje
pekmez od šljiva ili neka marmelada, a može i nutella ili čokolada
Tijesto
50 dag brašna
prstohvat soli
1dl mlakog mlijeka
1 jaje
2 žumanca
1 limun (naribana korica)
5 dag šećera
1 dl mlake vode
20 gr kvasca (pola kockice)
Ostalo
5-10 dag maslaca ili margarina za premazivanje i pleh
šećer u prahu za posipanje
pekmez od šljiva ili neka marmelada, a može i nutella ili čokolada
Priprema
1.
U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 40-tak minuta da se digne.
2.
Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati tako da bude prst debelo. Narezati na pravokutnike te na svaki žlicom staviti punjenje po želji. Ja sam na polovicu stavila marmeladu, a na ostatak nutellu.
3.
Zaviti svaki pravokutnik sa punjenjem u lopticu. Paziti da je dobro zatvorena sa svih strana kako se nebi otvorila prilikom pečenja.
4.
Svaku lopticu umočiti ili kistom premazati sa svih strana otopljenim malacem pa ih odmah slagati u lim od torte (ili neki drugi s visokim stranicama) koji ste isto tako premazali maslacem. Ponovno pokriti toplom krpom i staviti na toplo da uzađu još jednom.
5.
Pecite ih na srednje jakoj vatri nešto više od pola sata. Poslužite tople, pošećerene.
1.
U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 40-tak minuta da se digne.
2.
Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati tako da bude prst debelo. Narezati na pravokutnike te na svaki žlicom staviti punjenje po želji. Ja sam na polovicu stavila marmeladu, a na ostatak nutellu.
3.
Zaviti svaki pravokutnik sa punjenjem u lopticu. Paziti da je dobro zatvorena sa svih strana kako se nebi otvorila prilikom pečenja.
4.
Svaku lopticu umočiti ili kistom premazati sa svih strana otopljenim malacem pa ih odmah slagati u lim od torte (ili neki drugi s visokim stranicama) koji ste isto tako premazali maslacem. Ponovno pokriti toplom krpom i staviti na toplo da uzađu još jednom.
5.
Pecite ih na srednje jakoj vatri nešto više od pola sata. Poslužite tople, pošećerene.
http://www.kuhunjica.info/
Nema komentara:
Objavi komentar