nedjelja, 29. siječnja 2017.

Želite nešto novo, interesatno i opet jako ukusno, predtavaljamo vam Calzone pizzu



Izdvojit ćete malo više vremena, ali ćete zato napraviti fantastičan ručak, koji će nestati u treptaju oka. Naravno, u sastojek možete ubaciti i nešto po svojoj želji, možete malo eksperimentisati. U svakom slučaju dobit ćete nešto jako ukusan ručak
Sastojci:
– 1 količina osnovnog tijesta za pizzu
– 3 žlice maslinova ulja
– 6 krišaka pureće ili pileće šunke
– 1 pileća prsa, bez kostiju i kože
– 1 zelena paprika
– 4 kašie pesta od sušenih rajčica
– 20 dkg mozzarelle
– 4 kašičice nasjeckanog peršuna
– svježe mljeven biber
– 1 istučeno jaje za premazivanje
Priprema:
Šunku nasjeckamo i piletinu narežemo na komadiće.
Papriku očistimo od sjemenki i nasjeckamo na komadiće.
Mozzarellu ocijedimo i narežemo na kockice.
Tijesto razvaljamo u četiri kruga promjera 23 cm.
Prebacimo u namašćene limove za pečenje.
Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
Zagrijemo u tavi jednu kšičicu ulja i popržimo šunku, piletinu i zelenu papriku, miješajući oko 5 minuta.
Izvadimo iz tave i ostavimo da se hlade.
Preko polovice svakog tijesta premažemo pesto od rajčice ali ne do ivice.
Na to stavimo šunku, piletinu, zelenu papriku, mozzarellu i peršun te pobiberimo.
Ivicu tijesta premažemo istučenim jajetom.
Nenamazanu polovicu preklopimo preko nadjeva tako da čvrsto prstima spojimo tijesto.
Premažemo preostalim maslinovim uljem i pečemo u trajanju od 20 do 25 minuta.
Poslužimo odmah. Uživajte!


Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar