SASTOJCI:
4 kesice pudinga od vanilije
10 kašika šećera
2 limun šećera
1,5 l mlijeka
4 kesice pudinga od vanilije
10 kašika šećera
2 limun šećera
1,5 l mlijeka
300 gr margarina
100 gr prah šećera
500 ml umućenog šlaga
500 gr petit beurre keksa
100 gr prah šećera
500 ml umućenog šlaga
500 gr petit beurre keksa
PRIPREMA:
U posudu istresti puding (prašak) 10 kašika šećera i limun šećer.
U tu posudu dodati i 15 kašika mlijeka (uzeti od 1,5l) i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Zatim mlijeko prokuhajte pa skinite sa vatre i dodajte razmućeni puding,pa kuhajte dodatno 2-3 minuta.
Ostavite smjesu da se ohladi,te ponekad promiješati.
U posudu istresti puding (prašak) 10 kašika šećera i limun šećer.
U tu posudu dodati i 15 kašika mlijeka (uzeti od 1,5l) i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Zatim mlijeko prokuhajte pa skinite sa vatre i dodajte razmućeni puding,pa kuhajte dodatno 2-3 minuta.
Ostavite smjesu da se ohladi,te ponekad promiješati.
U drugu posudu umutiti margarin i prah šećer pa ga pretresti u puding.
Mutite i šlag dok ne posstane čvrst.
Pripremite tepsiju za pečenje i redajte keks,zatim kremu s pudingom,a onda red šlaga.
Postupak treba da ponovite 6 puta po ovoj količini sastojaka,a zatim vrh kolača završite šlagom i dekorišite po želji.
Spremite ga u frižider da se ohladi i stisne pa ga poslužite.
Mutite i šlag dok ne posstane čvrst.
Pripremite tepsiju za pečenje i redajte keks,zatim kremu s pudingom,a onda red šlaga.
Postupak treba da ponovite 6 puta po ovoj količini sastojaka,a zatim vrh kolača završite šlagom i dekorišite po želji.
Spremite ga u frižider da se ohladi i stisne pa ga poslužite.
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar