utorak, 21. veljače 2017.

RUČAK NA BRZINU: SOUTHWESTERN QUESADILLAS



SASTOJCI
• 1 salica 250 ml.
• 6 srednje velicine tortilla od brasna
• 130 gr. pileceg mesa(ili drugo)
• 1/3 salica mayo
• 1/3 salica kiselog vrhnja
• 1 salica cheddar sira ili drugi topljivi
• 2-3 zlice mladog luka
• 1 jalapeno papricica(optional)
• sol i peper i vegeta(ako volite ljuto dodajte ljute paprike)
• 2-3 zlice putera za premazivanje
• paprika za posipanje
PRIPREMA
1. Pilece meso(kuhano,przeno ili za sandvice) isjecite skroz na sitno.
U to dodajte mayo,kiselo vrhnje,sitno sjeckani mladi luk,sitno sjeckanu jalapeno papricicu,rendani sir(cheddar,mozzarella ili drugi topljivi),sol,peper,ljuti zacin(po zelji) i vegetu.
Sve dobro izmjesajte.
2. Poredajte tortille i na svaku polovicu tortille dodajte smjesu mesa.Sa nozem razmazite samo polovicu tortille kao na slici.
3. Drugi ne namazan dio tortille prebacite preko smjese mesa.Kao na fotki.
4. Otopite puter.
Tortille stavite u pleh a zatim ih premazite sa puterom s obje strane.
Pospite sa crvenom paprikom,susenom crvenom paprikom.cayenne zacin ili chili zacin…sto vise volite..
5. Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 190C oko 12-14 min. ili dok vam fino ne porumene.
Sluzite sa kiselim vrhnjem ili salsom..
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar